Mijn ervaring en kennis ten goede laten komen aan anderen, persoonlijk en toegewijd, met de focus op kwaliteit. Toen ik in 2003 startte als zelfstandig coach stond dit mij voor ogen. Het is onverminderd mijn drijfveer gebleven.

Mijn professionele basis is gevormd bij Shell, verbreed bij YESS en sinds 2003 verdiept in mijn coaching en advies praktijk. Daarnaast put ik uit de rijke bron van cursussen, training en coaching die ik door de jaren heen heb ontvangen, om te beginnen bij Shell. Later volgden trainingen en workshops bij onder andere De Baak, Oscar David (team building, transformatie, enneagram), Helen Palmer (enneagram, intuition development), Richard Scriven (potentieel beoordeling) en het ITIP (persoonlijke ontwikkeling en team dynamiek).

Na mijn rechtenstudie begon ik in 1980 bij Shell, in HR management. Ik leerde er gestructureerd nadenken over talent, potentieel, persoonlijke kracht, performance, leiderschap, beloning en organisatievormen.

Na tien jaar HR-management wilde ik me volledig richten op het matchen van talent en werk. Ook wilde ik ervaren hoe het is om te werken in een kleine organisatie. Korte tijd was ik consultant bij Ebbinge. Om vervolgens iets te doen wat mij zelf verrastte: ondernemen.

Als co-founder en partner van Yess International Consultants, destijds gelieerd aan Egon Zehnder International, werkte ik twaalf jaar in executive search en loopbaanadvies. Opdrachtgevers waren multinationals, strategische consultancy firma’s, MKB, familiebedrijven en non-profit organisaties.

De laatste twee jaar gaf ik als directeur sturing aan het transformatieproces dat nodig was om YESS naar een volgende fase in haar bestaan te leiden.

Zelf begon ik te verlangen naar een bestaan met minder druk, minder file en meer ruimte voor ontwikkeling, vriendschappen, een hond en buiten zijn.

Een jaar freewheelen bracht me terug bij de vertrouwde bron. Sinds 2003 werk ik als zelfstandige, onafhankelijke coach. Bewust kleinschalig, waardoor ik al mijn aandacht aan mijn cliënten kan geven.

De ontmoetingen met zo veel getalenteerde mensen vormen de mooiste kant van mijn werk. Zij blijven me inspireren. Ik blijf er continue van leren. Een vruchtbare kringloop.