Het is mijn overtuiging dat coaching het meest oplevert in een ontspannen sfeer. In 2003 startte ik met Walk-the-Dog coaching programma’s: in beweging, wandelend in de natuur samen aan het werk, de hond uitlaten.

Sindsdien hebben mijn praktijk en cliëntenkring zich ontwikkeld. Het grootste deel van mijn tijd besteed ik tegenwoordig aan coaching van executives, senior management en senior consultants. Daarnaast ben ik beschikbaar voor talent coaching. En cliënten van vroeger zijn bij mij altijd welkom.

Nog steeds heeft het mijn voorkeur om samen naar buiten te gaan. Veel van mijn coachees ervaren het wandelen als een ‘bonus’. Het Amsterdamse Bos is de meest gebruikte locatie.

Als er redenen zijn om het anders te doen is dat natuurlijk bespreekbaar.
Uitgangspunt is een ontspannen setting, buiten de omgeving van het werk.
Aan ‘de keukentafel’ bijvoorbeeld.

Een executive coaching programma is op persoonlijke maat gesneden. Samen bepalen we doel, duur, frequentie en evaluatie momenten. Een sessie neemt ongeveer één tot anderhalf uur in beslag. Tussen onze ontmoetingen ben ik altijd op korte termijn bereikbaar voor overleg, ook buiten gangbare werktijden.

De zakelijke afspraken en het honorarium weerspiegelen de aard en het niveau van het coaching programma.
Na kennismaking stel ik een voorstel op.

De kosten worden meestal gedragen door de werkgever, ook als het initiatief bij de coachee ligt. Soms is dit onwenselijk of niet mogelijk en draagt de coachee de kosten zelf.

Tot slot: vertrouwen en discretie zijn in mijn werk essentieel. Wat besproken wordt is vertrouwelijk, dus blijft tussen ons, ook als de werkgever formeel mijn opdrachtgever is. Dit leg ik vast in de zakelijke afspraken.